Політика
25 травня 2018
Порошенко очікує на ухвалення закону про антикоруційний суд у червні
У середу Верховна Рада розпочала розгляд законопроекту у другому читанні, два дні працювала і відхилила 1200 поправок із майже 2 тисяч, поданих до нього.
news-image
Президент Петро Порошенко сподівається на ухвалення закону «Про Вищий антикорупційний суд» у червні.

Про це глава держави заявив на засіданні Національної інвестиційної ради у п'ятницю, 25 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу, пише «Є!».

"Ми маємо знайти достатньо сили, і депутати мають підтримати законопроект («Про Вищий антикорупційний суд» - ред.). У червні Україна має і проголосувати, і я маю підписати цей важливий законопроект", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що у середу Верховна Рада розпочала розгляд законопроекту у другому читанні, два дні працювала і відхилила 1200 поправок із майже 2 тисяч, поданих до нього.

"Розгляд у другому читанні триває і зараз. І я сподіваюсь, що наступного тижня це буде історичний момент, коли Верховна Рада буде мати можливість прийняти цей законопроект в цілому", - зазначив Порошенко.

На думку глави держави, така кількість поправок не сприяє об'єктивному розгляду законопроекту, а народні депутати у такий спосіб уповільнюють процес його ухвалення. 

"Але хочу наголосити, що моя політична воля полягає в тому, щоб по цій новій інституції було прийнято рішення. Навіть більше - цій новій інституції бути! Переконаний, що остаточна версія закону буде узгоджена, в тому числі, з нашими іноземними партнерами", - зазначив Президент.

Він додав, що закон про антикорупційний суд важливий не для МВФ і міжнародних партнерів: "Він у першу чергу важливий для України, для тої довіри, яку ми завоювали у світі".

Як повідомлялося, 24 травня Голова ВР Андрій Парубій спрогнозував продовження розгляду поправок до законопроекту «Про Вищий антикорупційний суд» наступного пленарного тижня, що розпочнеться 5 червня. Депутатам наразі розглянули 1272 із 1925 поправок до законопроекту.

Читайте також:НБУ наполягає на подальшій співпраці із МВФ