Резонанс
25 травня 2018
Нападниками на фанатів «Ліверпуля» виявилися київські студенти
У результаті бійки постраждали два громадянина Великої Британії.
news-image

Нападниками на вболівальників футбольного клубу "Ліверпуль" у Києві виявилися студенти одного із столичних вищих навчальних закладів. Про це повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, відеокоментар якого розміщено на сайті столичної поліції, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Вчора приблизно о 22 годині поліцейські, які несли службу в центральній частині міста на вулиці Велика Васильківська, побачили бійку в одному з пабів, відреагували, і було затримано двох осіб, громадян України, їх було доставлено до райуправління. Доставлені громадяни України — студенти, 1997 року народження, одного з вузів Києва", - сказав Крищенко.

Він поінформував, що у результаті бійки постраждали два громадянина Великої Британії, але вони відмовилися від надання свідчень.

За його словами, постраждалим була надана медична допомога, наразі вони не потребують серйозного медичного втручання.

"Поліція ще вночі терміново поінформувала Консульство Великобританії, була надана вся інформація про потерпілих і про хід розслідування", - додав Крищенко.

Він уточнив, що від надання свідчень відмовилися і двоє затриманих.

"Поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України — хуліганство. Проводяться слідчі дії, проведено огляд місця події, вилучено записи відеокамер, встановлюються свідки події. Сьогодні буде надана правова оцінка діям цих молодих чоловіків", - наголосив Крищенко.

Як повідомлялося, у Києві в кафе на вулиці Великій Васильківській близько 23:00 24 травня у сталася бійка, під час якої зазнали тілесних ушкоджень двоє вболівальників футбольного клубу "Ліверпуль".

Правоохоронці затримали двох осіб, котрі брали участь у бійці, і до управління поліції доправили двох постраждалих іноземців. Під час спілкування затримані відмовилися надавати будь-які пояснення щодо події, а потерпілі - відмовилися від написання заяв. На двох затриманих складено адміністративні протоколи за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

26 травня на стадіоні "Олімпійський" у Києві відбудеться фінал Ліги чемпіонів, в якому зустрінуться "Ліверпуль" і "Реал".