Події
26 травня 2018
Внаслідок пожежі у лісах Канади, евакуюватися довелося 2 тисячам людей
Нині вогонь охопив площу понад 20 тисяч гектарів.
news-image

Унаслідок лісової пожежі, що спалахнула на півдні канадської провінції Манітоба, евакуюватися довелося 2 тисячам людей.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Більшість евакуйованих були доставлені літаками до столиці провінції міста Вінніпег і наразі перебувають у готелях. Евакуація здійснювалася переважно військовим транспортом, загальну координацію зусиль із допомоги людям здійснює Міжнародний комітет Червоного хреста.

Щоб урятувати людей від стихії, повітрям довелося вивезти все населення двох населених пунктів Літл Гранд Рапідс та Пауінгассі. Через несприятливі погодні умови на останній рейс досі очікує 41 особа, задіяна у гасінні пожежі. 

Нині вогонь охопив площу понад 20 тисяч гектарів, але поки не дістався до людських осель, але посушлива погода не сприяє гасінню. Причиною загоряння, ймовірно, послужив людський фактор, пише ЗМІ.

Як повідомлялося, велетенська лісова пожежа, що спалахнула у канадській провінції Альберта минулого року, була нарешті офіційно оголошена погаслою. Вона розпочалася 1 травня 2016 року і з часом поширилася на сусідню провінцію Саскачеван. Загалом у вогні було знищено 6 тис. км кв території, у тому числі 2400 будівель на території міста Форт МакМюрей, 80 тис. мешканців якого мусили терміново евакуйовуватися. Ця лісова пожежа стала також найдорожчою в історії Канади, адже страховим компаніям довелося виплатити 3.8 млрд доларів збитків. 

Читайте також: Під Горлівкою евакуйовують населення через підрив складу боєприпасів