Спорт
30 травня 2018
У Києві стартував турнір пам'яті Валерія Лобановського
Дотепер Лобановський залишається найбільшою легендою вітчизняного футболу.
news-image

У столиці вп'ятнадцяте стартував турнір імені Валерія Лобановського. Юні надії українського футболу і його живі легенди передовсім поклали квіти до монумента легендарного тренера, інформує «Є!», з посиланям на«Є!» ТСН.

Дотепер Лобановський залишається найбільшою легендою вітчизняного футболу: про його тренерський стиль досі пам'ятають у світі, під його керівництвом команди вигравали найвидатніші європейські турніри, а випускники та підопічні тренера здобули аж три золотих м'ячі.

"Ми говоримо про видатного тренера не тільки в Україні, а й у світі. А те, що проводиться такий турнір для молоді – це пам’ять про велику, чудову людину", - розповів багаторічний голкіпер київського "Динамо" і збірної України Олександр Шовковський.

Саме на таких прикладах, мають зростати молоді таланти – так вважають ті люди, хто особисто знав Лобановського. 

"Сьогодні тут кілька поколінь. Це хлопці, котрі вчилися на видатних подвигах Шовковського, Мунтяна, Біби. Якщо вони не бачили ігор, то точно від батьків знають, що це були зіркові команди, котрі створював метр, створював видатний учитель", - пояснив віце-президент УЄФА Григорій Суркіс.
Читайте також: Гравець збірної України Яремчук ушкодив м'яз задньої поверхні стегна