Світ
30 травня 2018
МН17: Екс-прем'єр Австралії закликає видворити російського посла
Якщо росіяни не вибачаться, Австралія повинна вислати російського посла, доки вони не зроблять цього
news-image
Колишній австралійський прем’єр-міністр Тоні Ебботт пропонує вислати з Австралії російського посла, доки РФ не визнає вину за збиття літака рейсу МН17.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"Якщо росіяни не вибачаться, ми повинні вислати російського посла, доки вони не зроблять цього", - наголосив Ебботт, який очолював уряд Австралії у час, коли був збитий малайзійський літак рейсу МН17.

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп у свою чергу заявила, що країна розглядає "подальші варіанти" відповіді на провину Росії і одночасно веде переговори з іншими міжнародними суб’єктами.

"Подальші кроки будуть оприлюднені у свій час... Ми розглядаємо всі можливі варіанти", - наголосила міністр.

Вона також закликала міжнародне співтовариство приєднатися до Австралії та Нідерландів і "засудити дії і роль Російської Федерації".

"Процес визначення відповідальності держави вимагає передачі запиту про переговори, і ми запит направили. Такі переговори будуть включати питання про компенсацію рідним загиблих. Паралельно проходить процес в рамках національної судової системи Нідерландів, учасники якого очікують завершення розслідування Спільної слідчої групи", - сказала очільниця австралійського МЗС.

У свою чергу посол РФ у Канберрі Григорій Логвінов, коментуючи звинувачення з боку Австралії та Нідерландів на адресу Російської Федерації, назвав це "наперед спланованою провокацією" та сказав, що з Росією "не можна розмовляти прокурорським тоном".

Як повідомлялося, днями прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл, міністр закордонних справ Джулі Бішоп та генеральний прокурор Крістіан Портер звинуватили Росію у відповідальності за ракетний удар по літаку МН17. Вони вимагали негайних переговорів з Росією.

На борту збитого бойовиками на Донбасі пасажирського Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також:Світ має забезпечити незворотність відповідальності Росії за МН17, - Порошенко