Події
30 травня 2018
Суд почав досліджувати документи у справі екс-патрульного Олійника
7 лютого 2016-го 25-річний патрульний Сергій Олійник обстріляв автомобіль, водій якого не хотів зупинятися. У результаті загинув 17-річний пасажир .
news-image

Голосіївський суд 30 травня почав досліджувати письмові докази у справі колишнього патрульного поліції Києва Сергія Олійника, обвинуваченого в умисному вбивстві 17-річного пасажира авто. Про це повідомляє «Судовий репортер», передає «Є!»


Зокрема прокурор передав суду довідки, які свідчать про перебування потерпілих Ростислава Храпачевського, Владислава Пріхненка і Максима Кривоноса у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння (амфетамін). Загиблий Медведєв був тверезим, за матеріалами справи, він підсів у машину до знайомих, які мали підвезти його. Документи щодо стану Медведєва будуть досліджені у наступному засіданні.

Суд дослідив висновки товарознавчої експертизи автомобіля, експертизи одягу та ін. речових доказів. Захист заперечував з приводу цих документів, наполягаючи що це недопустимі докази.


Адвокат Ростислав Пукало сказав, що захист взагалі не ознайомили з речовими доказами. Суд приєднав документи і пообіцяв врахувати заперечення адвокатів у нарадчій кімнаті. Прокурор Олександр Жила сказав, що зможе пояснити ситуацію з речовими доказами у наступному засіданні.

Також суд знову продовжив на два місяці обов'язки обвинуваченого Олійника.


Він не має права без дозволу відлучатися з м.Києва, мусить прибувати за першою вимогою до суду, має утриматися від спілкування з потерпілими і свідками, а також здати документи для виїзду за кордон.

2 березня суд визначив порядок дослідження доказів у справі колишнього патрульного поліції м.Києва Сергія Олійника обвинуваченого в умисному вбивстві 17-річного пасажира авто.

Суд вирішив спочатку дослідити письмові докази сторони обвинувачення (всього у справі 12 томів документів), потім допитати потерпілих і свідків, допитати обвинуваченого, дослідити цивільний позов, а в кінці дослідити докази сторони захисту, в тому числі, допитати їх свідків.


Минулого разу, 11 квітня, засідання не відбулося через неявку одної із присяжних. Таким чином суд ще не приступив до долучення і дослідження письмових доказів сторони обвинувачення. 

Обвинувальний акт у справі був зачитаний 16 січня 2018 року.

За матеріалами справи, вночі 7 лютого 2016-го 25-річний патрульний Сергій Олійник обстріляв автомобіль, водій якого не хотів зупинятися. У результаті загинув 17-річний пасажир Михайло Медведєв, який сидів на передньому сидінні поряд із водієм Ростиславом Храпачевським. Водій та інші пасажири отримали легкі тілесні ушкодження.

Олійнику інкримінували перевищення службових обов’язків, умисне вбивство Медведєва і замах на вбивство водія. За обвинуваченням в умисному вбивстві йому загрожує довічне тюремне покарання. Справу Олійника слухає суд присяжних. До складу суду входять два професійні судді Іларіон Рудик (доповідач) і Дмитро Валігура.

До обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. 

Після інциденту Олійник продовжує працювати у правоохоронних органах. 23 листопада 2017 його призначили інспектором відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції Києва.

Сергій Олійник своєї вини не визнає. Він заявив, що не мав наміру когось убивати і готовий давати покази в суді.

Читайте також: «Росія на всіх парах мчить в напрямку КНДР»: цитати Аркадія Бабченка (відео)