Події
30 травня 2018
Як виглядає відреставрований Будинок профспілок у Києві: фото
Зовнішньо оновлений фасад не змінив свій допожежний вигляд.
news-image

У Києві з Будинку профспілок, який зазнав руйнувань під час Революції Гідності, 30 травня розпочали знімати банери. Вони прикривали будівлю допоки відбувалася її реставрація.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

На зображеннях видно оновлений фасад історично важливого приміщення Будинку профспілок.

Під час ремонту з фасаду зняли вірменські травертинові плити 70-их років та переробили його з керамограніту, адаптованого і до морозів, і до спеки, передає "Громадське радіо".

За словами керівника прес-центру Федерації профспілок України Юрія Работи, стара плитка почала осипатися ще до пожежі. Для того аби ловити камінці, що осипаються, тоді встановлювали сітки між першим і другим поверхом. Новий фасад утеплили, також замінили вікна, встановлені у 70-их, — нові склопакети сонцевідбивні ззовні та теплозберігальні зсередини.

Зовнішньо оновлений фасад не змінив свій допожежний вигляд. Надбудов на даху будівлі чи додаткової покрівлі не буде. Годинник на фасаді будівлі теж функціонуватиме, як раніше. Роботи всередині приміщення триватимуть до Дня Незалежності України. 

Банер "Свобода – це наша релігія" площею 5 тисяч квадратних метрів, який 30 травня почали знімати із Будинку профспілок на Майдані Незалежності, провисів там з весни 2014 року.



Читайте також: На Прикарпатті із автобуса під час руху випала жінка