Суспільство
31 травня 2018
Порошенко призначив п'ятьох нових членів Нацкомісії з енергетики
Порошенко: Уважаю, що конкурсна комісія відібрала дуже гідних кандидатів.
news-image
Президент України Петро Порошенко підписав 30 травня укази про призначення п'ятьох нових членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Про це повідомили в Адміністрації Президента України (АПУ), передає «Є!».

Президент назвав призначення членів Нацкомісії "дуже важливим днем".

Я впевнений у тому, що комісія буде працювати як по-справжньому незалежний регулятор, який зможе забезпечити ефективне функціонування ринку. Я вважаю, що конкурсна комісія відібрала дуже достойних кандидатів, які дуже відповідально будуть ставитись до своїх обов'язків, – заявив він.

За словами Порошенка, українська влада має піклуватися про прозоре формування тарифів, а діяльність НКРЕКП повинна мати антикорупційну складову і бути "добре зрозумілою" для міжнародних партнерів.

В АПУ не озвучили прізвищ нових членів Нацкомісії. Указів про призначення поки не опубліковано на сайті президента.

Секретар конкурсної комісії з відбору членів НКРЕКП Світлана Голікова повідомила у Facebook, що новими членами комісії стали Олена Антонова, Оксана Кривенко, Олександр Формагей, Дмитро Коваленко та Євген Магльований.

За інформацією Голікової, Формагей, Антонова, Коваленко і Кривенко були першими з 10 кандидатів, поданих на розгляд конкурсною комісією, а Магльований – єдиний із кандидатів, який мав досвід роботи в комунальній сфері.