Суспільство
31 травня 2018
Вайнштейну висунули офіційні звинувачення у зґвалтуванні
Сам продюсер відкидає усі звинувачення і заявляє, що секс, який він мав, завжди був за взаємною згодою.
news-image

Голлівудському продюсеру Гарві Вайнштейну офіційно висунули звинувачення у зґвалтуванні однієї жінки та примусовому оральному сексі з іншою. Звинувачення висунуло велике журі присяжних суду в Нью-Йорку 30 травня, повідомляє DW, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Справа про згвалтування пов'язана з інцидентом 18 березня 2013 року. Інша - з випадком влітку 2004 року. Імена потерпілих не розголошуються", - зазначається у повідомленні.

Звинувачення Вайнштейну були висунуті через кілька годин після того, як він відмовився давати свідчення перед присяжними. За словами його адвоката Бенджаміна Брафмена, у його підзахисного не було достатньо часу, щоб підготуватися, а "політичний тиск" зробив обвинувачення неминучим. 

Брафмен заявив, що активно наполягатиме перед судом на відсутності провини Вайнштейна. 

Сам продюсер відкидає усі звинувачення і заявляє, що секс, який він мав, завжди був за взаємною згодою. 

Як відомо, Вайнштейн здався поліції 25 травня.

У жовтні 2017 року десятки жінок з американської кіноіндустрії заявили про сексуальні домагання з боку Вайнштейна. Серед них - акторки Сальма Гайєк, Ешлі Джадд, Гвінет Пелтроу, Анджеліна Джолі, Роуз Макгавен та Міра Сорвіно. Відтоді про домагання з боку продюсера заявили понад 100 жінок. Перший такий випадок, за інформацією ЗМІ, стався понад 40 років тому. 

Внаслідок звинувачень Вайнштейн був виключений з Гільдії продюсерів Америки, звільнений з власної компанії Weinstein Company і позбавлений членства в складі Американської кіноакадемії.

Голлівудський продюсер також перебуває під слідством за підозрою у скоєнні злочинів на сексуальному грунті у Лос-Анджелесі та Лондоні. Крім того, генеральний прокурор штату Нью-Йорк подав позов проти кінокомпанії Weinstein Company та її керівництва. Їх звинувачують у тому, що вони не реагували на скарги співробітників і не вживали кроків з метою їхнього захисту від "безперервних сексуальних домагань, залякувань і дискримінації" з боку Гарві Вайнштейна.