Події
13 лютого 2015
Обшуками влада тисне на опозицію. Новинський дав коментар інциденту
Олігарх-нардеп прокоментував обшуки в його офісі та приймальні.
news-image

Депутат Верховної Ради від фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський вважає спробу правоохоронців провести обшук в офісі Смарт-Холдингу тиском на опозицію. Про це він повідомив Українським Новинам в приміщенні компанії, передає Є! Єдність.інфо

"Я є одним із спонсорів" Опозиційного блоку ". Офіційним спонсором, який вносив гроші на виборчу кампанію. І вважаю, що це є тиском на опозицію", - сказав він.

Новинський підкреслив, що в столичному офісі на вулиці Ігорівська, 7 знаходиться також приймальня народного депутата.

Він обурений тим, що правоохоронці не давали йому покинути приміщення, а приїхали в офіс депутатам від "Опозиційного блоку" - увійти в приміщення. Це, за його словами, є прямим порушення норм закону про статус народного депутата.

Новинський зазначає, що правоохоронці не мали права проводити будь-які слідчі дії в його приймальні, яка розташовується на другому поверсі офісу Смарт-Холдингу.

Він додав, що приблизно в 11: 10-11: 15 правоохоронці пошкодили двері, відключили телефони та інтернет.

На питання, чому слідчі дії проводяться в приймальні народного депутата, відповіді, за словами Новинського, від правоохоронців не було.

Як повідомлялось раніше, сьогодні в Києві правоохоронці проводили обшуки офісу бізнесмена і народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.

За словами депутата від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкула, близько 50 озброєних автоматами людей увірвалися в громадську приймальню Новинського. Також Вілкул повідомляв, що озброєні люди насильно в приміщенні утримують Новинського і його співробітників. Автоматники також обрізали телефонні дроти, що не дозволяє зв'язатися з приймальні.