Події
31 травня 2018
У Євросоюзі прокоментували спецоперацію щодо замаху на Бабченка
Європейський союз відреагував на спецоперацію Служби безпеки України щодо інсценування замаху на журналіста Аркадія Бабченка, наголосивши, що Україна має право захищати свій національний інтерес та свою територію.
news-image

Крім того, Косьянчич заявила, що місія ЄС в Україні нічого не знала про проведення операції СБУ. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Європейський союз відреагував на спецоперацію Служби безпеки України щодо інсценування замаху на журналіста Аркадія Бабченка, наголосивши, що Україна має право захищати свій національний інтерес та свою територію. Про це заявила речниця зовнішньополітичної служби ЄС Маяй Косьянчич у Брюсселі.

За її словами, в України є потреба захистити медіа та роботу журналістів.

"Як ви знаєте, Україна у дуже особливій ситуації, яка стосується її безпеки, зважаючи на ситуацію в Криму та конфлікт на Сході країни. У цьому контексті, як і всі країни, Україна має право захищати свій національний інтерес та свою територію", – наголосила Косьянчич.

Водночас вона повідомила, що станом на тепер ЄС підтримує контакт зі своїми українськими друзями та намагається отримати більше деталей у цій справі.

Крім того, Косьянчич заявила, що місія ЄС в Україні нічого не знала про проведення операції СБУ.

"Так, у нас є місія в Україні і вона працює з українською владою та сектором цивільної безпеки… Але операція, про яку ви згадали, була операцією служб безпеки, українських служб безпеки. Наша місія не брала в цьому участі", – зазначила вона.

Косьянчич також підкреслила, що в ЄС радіють тому, що життя Бабченка було врятоване.

Нагадаємо, увечері 30 травня стало відомо, що вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, яке нібито сталося увечері 29 травня у Києві, інсценували Служба безпеки України та сам Бабченко. 

Голова СБУ Василь Грицак повідомив, що виконавець "вбивства" російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка мав нелегально придбати зброю для закладення "баз" в центральній частині України.

Читайте також:Кілер Бабченка сам прийшов у СБУ