Події
31 травня 2018
На кордоні Хорватії заповнений мігрантами фургон пішов на прорив
Поліція обстріляла автівку.
news-image

Дев'ять осіб отримали поранення після того, як хорватська поліція відкрила вогонь по фургону, що перевозив 29 здебільшого афганських і іракських мігрантів, які намагалися прорватися через блокпост після в'їзду до ЄС з Боснії. Про це повідомила хорватська поліція, передає  Reuters,  повідомляє  «Є!»  із посиланням на Європейську правду.

Двоє дітей перебували у важкому, але стабільному стані, а решта отримала легкі поранення внаслідок аварії, яка сталася вночі недалеко від південно-східного міста Задар.

Поліція встановила блокпост, щоб зупинити фургон після того, як він незаконно в'їхав у країну. Водій, який вважався боснійцем, зник з місця події, поліція почала його розшук.

"Водій не зупинився після кількох попереджень. Він, нарешті, проїхав через блокпост і поїхав у бік поліції. Реакція поліції була виправданою. Вони були змушені відкрити вогонь, тому що їхні життя були в небезпеці", - сказав Ранко Дразина, начальник поліції Задара.

Основний Балканський маршрут, по якому в 2015 році в Європейський Союз в'їхав понад мільйон мігрантів, був закритий у 2016 році угодою між ЄС і Туреччиною. Але тисячі людей проникли в ці роки по новому маршруту, відкритому контрабандистами, що йде з Греції через Албанію, Чорногорію, Сербію і Боснію в Хорватію.

Хорватія є наймолодшим членом ЄС, до якого вона приєдналася в 2013 році. Боснія подала заявку на вступ.

В останні місяці боснійська і хорватська поліції заарештували десятки контрабандистів в ході декількох операцій. Офіційні особи в Боснії заявили на цьому тижні, що близько 5000 мігрантів в'їхали в країну в цьому році. Прикордонна поліція посилила контроль на кордоні протяжністю 1000 кілометрів.

Читайте також: Чоловік, що влаштував різанину в німецькому потязі, був біженцем з Еритреї – ЗМІ