Світ
1 червня 2018
У парламенті Іспанії зібрали голоси за відставку прем’єра
Сьогодні у парламенті відбуваються дебати щодо відставки уряду.
news-image

180 депутатів парламенту Іспанії готові проголосувати за відставку прем’єр-міністра Маріано Рахоя при мінімально необхідних 176 голосах.

Інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

Сьогодні у парламенті відбуваються дебати щодо відставки уряду, голосування відбудеться у п’ятницю. Відставку ініціювала провідна опозиційна сила – Соціалістична партія, яка має 84 депутата.

Соціалістів вирішили підтримати ліва партія "Подемос" (67 депутатів), дві прокаталонські парті] ERC (9) та PDeCat (8), баскські націоналістичні партії PNV (5) та EH Bildu (2), валенсійська "Compromís" (4) і єдиний депутат партії "Nueva Canarias" з Канарських островів.

 Якщо парламент відправить Рахоя у відставку, лідер соціалістів Педро Санчес негайно посяде його місце. Він вже пообіцяв у разі успіху відновити діалог із новим каталонським урядом та піти на поступки щодо бюджету, яких вимагає "Подемос" .

Однак, Рахой може добровільно піти у відставку, і тоді його уряд продовжить працювати під керівництвом виконуючого обов’язків до призначення нового прем’єра.

Питання висловлення недовіри уряду Рахоя у парламенті підняли через рішення суду у гучній справі про масштабну корупцію, пов'язаній з правлячою "Народною партією".

Читайте також: Руслана розповіла про причини провалу Melovin на Євробаченні-2018