Суспільство
1 червня 2018
Чому грати у відеоігри корисно: вчені пояснили
Чоловіки, які грають у відеоігри, краще орієнтують в місцевості та можуть швидше дійти до кінцевої точки маршруту.
news-image

Багато жінок нарікають на те, що їхні обранці гають свій вільний час на відеоігри. Однак таке захоплення може мати й корисну дію. Зокрема, чоловіки, які грають у відеоігри, краще орієнтують в місцевості та можуть швидше дійти до кінцевої точки маршруту. Такі дані оприлюднили науковці Каліфорнійського університету Санта-Барбари.

Про це передає «Є!» з посиланням на НАРОДНА ПРАВДА

За словами вчених, результати були виведені на основі дослідження, проведеного серед студентів. Спершу науковці хотіли довідатись, хто краще орієнтується в місцевості – чоловіки чи жінки. 68 учасників експерименту повинні були пройти лабіринт після того, як їм дозволили це зробити на комп’ютері. Перед початком дослідження людей запитали про їх настрій, чи грають вони у відеоігри та яку стратегію застосують для досягнення мети. 

Окрім звичайного лабіринту, науковці запропонували учасникам пройти ще один шлях, що мав дерева та кущі. Вчені хотіли поглянути, чи використовуватимуть люди рослини як орієнтири.

“Як і очікувалося, чоловіки з більшою ймовірністю використовують орієнтири і в середньому досягають своєї мети швидше, ніж жінки. Навпаки, жінки-учасники з більшою ймовірністю слідували доглянутим маршрутами і блукали”, – розповіли вчені.

В результаті дослідження науковці встановили, що чоловіки, які грають у відеоігри, швидше знаходили правильний шлях та досягали пункту призначення ефективнішим методом.

Вчені з США довели, що регулярні заняття сексом підвищують імунітет здоров’я і зміцнюють стосунки пари.

Також раніше повідомлялося, що вчені з Нью-Йорка створили ембріони, що складаються з клітин курки і людини. Дослідники сподіваються, що це дозволить їм краще вивчити, як з клітин формується плід.

Додамо, що в ході нового дослідження вчених з Техаського університету (University of Texas) були виявлені природні сполуки, що містяться в куркумі, яблучній шкірці і червоному винограді, які можуть перешкодити росту злоякісної пухлини передміхурової залози.

Читайте також:Раду просять ухвалити антитютюнові закони