Суспільство
3 червня 2018
Учені відкрили дешевий спосіб збільшити ефективність терапії раку
За даними вчених, ракова пухлина краще надається до хіміотерапії під час вживання соди.
news-image

Учені з Інституту Людвіга з дослідження раку (США) з'ясували, що вживання харчової соди дасть змогу підвищити ефективність хіміотерапії під час лікування онкологічних захворювань, написав 31 травня науковий портал EurekAlert, передає «Є!».

Дослідники зазначили, що хіміотерапія не завжди дає потрібний результат, тому що значна кількість ракових клітин відсікається від кровоносної системи під час розростання пухлини. Припинення доступу кисню призводить до підвищення кислотності у клітин, порушуючи їх метаболізм і сприйнятливість до терапії. А сода допомагає нейтралізувати цей ефект.

Досліди з мишами засвідчили, що після споживання соди, розчиненої у воді, кислотність у гризунів нормалізувалася, а активність хворих клітин зросла. На думку вчених, це доводить, що пухлина буде краще надаватися до хіміотерапії.

Автор відкриття Чі Ван Дан підкреслив, що соду можна недорого купити в кожному магазині і висловив сподівання, що в найближчому майбутньому вартість лікування раку вдасться суттєво зменшити.

Концепція настільки проста. Це не які-небудь ліки за 0 тис на рік. Це в прямому сенсі просто харчова сода, – заявив він.