Суспільство
3 червня 2018
У Британії розслідують походження капіталів приблизно 140 осіб, переважно пов'язаних із Росією
У Великобританії перевірять власників "підозрілих" статків понад 50 тис. фунтів.
news-image
Британське Національне агентство з боротьби зі злочинністю (NCA) розслідує походження капіталів 120–140 заможних людей, більшість із яких пов'язана з Росією. Про це пише The Times, передає «Є!».

Глава NCA Дональд Тун підтвердив виданню кількість фігурантів справи. Він зазначив, що відомство зосереджене "на корумпованих представниках еліт" без прив'язання до їхньої національності. Водночас поінформоване джерело The Times повідомило, що значна частина осіб, які потрапили під підозру, – росіяни або якось пов'язані з Росією.

Агентство досліджує людей зі статком понад £50 тис., які можуть бути причетні до скоєння тяжких злочинів, або джерела їхнього доходу викликають підозри. У фігурантів розслідування можуть заморозити рахунки в британських банках.

NCA почало вивчати рахунки ще в січні, однак після отруєння у Великобританії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки, в якому британська влада звинуватила владу РФ, розслідування активізувалося.

Видання додало, що британські правоохоронці також перевіряють санкційний список мінфіну США, представлений у квітні, зокрема рахунки російського мільярдера Олега Дерипаски. Однак Тун підкреслив, що санкційний список США "не керує" розслідуванням.