Україна
14 лютого 2015
Журналісти спіймали Порошенка на махінаціях з землею
У президента і його однопартійця Кононенко участки в Царському селі.
news-image

Президент Петро Порошенко та перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко незаконно придбали землю в елітному селищі Царське село в Києві, повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на Радіо Свобода.

За інформацією ЗМІ ділянки Порошенко і Кононенко мають спільну адресу і розташовані через дорогу на вулиці Радіальної, 5 в Києві . "Спочатку обидві земельні ділянки загальною площею 1,10 га рішенням Київради були безкоштовно передані обслуговуючому кооперативу Зеленбудсервіс-К, серед членів якого була сестра Ігоря Кононенко Оксана Авдєєва, довірена особа Порошенка на виборах 2012 року Оксана Смакоус та особи, пов'язані з бізнесом Порошенко і Кононенко", - повідомляє видання.

Читайте також: Соцвиплати на Донбасі відновляться лише після виборів та відновлення суверенітету України - Порошенко

Влітку 2009 року кооператив Зеленбудсервіс-К виступив поручителем ТОВ Рідна Марка Корп перед іпотекодержателем - одеським приватним підприємством Укрсел. Ділянку на Радіальній, 5 площею 46 соток передали в іпотеку. За даними журналістів, подібну операцію здійснили і з другою ділянкою площею 63 сотки. 20 липня 2009 року обидві ділянки перейшли у власність Укрсел. У серпні 2009 ПП продав ділянку площею 46 соток Кононенко. Порошенко став власником більшої ділянки 2 вересня.