Політика
4 червня 2018
Гройсман пригрозив подати у відставку
Прем'єр вимагає створення незалежного Антикорупційного суду.
news-image

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що піде з посади глави уряду в разі, якщо в країні не буде створено незалежний Антикорупційний суд, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Я, як прем'єр-міністр України, прийняв для себе рішення: якщо цей суд, справедливий, незалежний не буде створено, я складу з себе повноваження прем'єр-міністра України та подам у відставку", - сказав В.Гройсман на спільному з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм брифінгу в Києві в понеділок уранці.

Прем'єр-міністр зазначив, що сьогодні має намір працювати з депутатами фракцій, щоб у четвер вони підтримали закон про Антикорупційний суд.

"Важливо, щоб Антикорупційний суд був прийнятий (закон про Антикорупційний суд - ред.), інакше, без ухвалення цього важливого рішення буде підірвано довіру як усередині суспільства, як влади і владних інститутів, так і міжнародний авторитет буде значно пошкоджений... Я буду сьогодні працювати з головами фракцій, депутатами Верховної Ради України щодо ухвалення такого рішення", - зазначив В.Гройсман.

У свою чергу А.Парубій висловив переконання, що закон про Антикорупційний суд буде ухвалено на засіданні цього четверга, 7 червня.

"Потрібно зробити все, щоб рішення в четвер було прийнято з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії", - сказав спікер Верховної Ради.

 

Читайте також: Сьогодні виповняється 155 років від дня народження архітектора Владислава Городецького