Тарифи на воду зростуть на 50%
Перегляд тарифів зумовлений зростанням вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, розміру ренти тощо.
news-image

У 2019 році тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення зміниться в середньому на 49,6%.   Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київводоканлу", передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

"Перегляд зумовлений зростанням вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, розміру ренти, реагентів, а також зміною рівня амортизаційних відрахувань, ремонтів основних засобів. Розрахунковий тариф на послуги з водопостачання та водовідведення за підрахунками "Київводоканалу" зміниться в середньому на 49,6% та становитиме 23 грн. 17 коп.", - зазначила директор Департаменту економіки та фінансів Ірина Кирилюк

Голова правління-генеральний директор "Київводоканалу" Дмитро Новицький у свою чергу наголосив, якщо тарифи будуть нижчими, можливі наслідки як технічного, так і фінансового характеру.

"Підприємство втратить можливість реагувати на аварійно-відновлювальні роботи та в повному обсязі виконувати їх. Також великою проблемою є відтік кваліфікованих кадрів і без збільшення тарифу ми і надалі будемо їх втрачати", - підкреслив Дмитро Новицький.
Читайте також: Статки Ахметова збільшились на чверть — Bloomberg