Події
5 червня 2018
Російські правозахисники закликають кольченка припинити голодування і написати листа Путіну
За даними відомства, скарг на умови перебування у засудженого немає.
news-image

У російському місті Копейськ, де у виправній колонії незаконно утримують бранця Кремля кримчанина Олександра Кольченка, який оголосив голодування, створили спецкомісію для обстеження його стану здоров'я.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Про це повідомили у прес-службі уповноваженого з прав людини в Челябінській області Маргарити Павлової.

"4 червня 2018 року співробітники апарату Уповноважених провели бесіду із засудженим Олександром Кольченком в ФКУ ІК-6. З питань стану здоров'я Олександра Кольченка 5 червня створена медична комісія. У щоденному режимі проводиться медичне обстеження стану здоров'я Олександра", - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, скарг на умови перебування у засудженого немає.

До того ж зазначається, що про голодування українського політв’язня, режисера Олега Сенцова він дізнався від адвокатів.

Своєю чергою Павлова висловила стурбування станом здоров’я Кольченка і наполегливо рекомендує призупинити голодування або взагалі припинити.

"Оголошення голодування - не найконструктивніший спосіб вплинути на компетентні органи для прийняття ними позитивного рішення на користь Олега Сенцова про звільнення від відбування покарання. Є інші, більш вагомі способи Вас помітити і врахувати Вашу думку, наприклад, відкритий лист Президенту Російської Федерації з викладенням Вашої позиції про невинуватість Олега Сенцова, а також інші способи залучення до себе уваги через засоби масової інформації та мережі Інтернет", - заявила вона.

 

Читайте також: Сенцов написав лист лідерам країн «Великої сімки» і зазначив, що очікує від них