Події
6 червня 2018
В окупованому Криму знову обшук
Вулиця Стамова, на якій проходить обшук, перекрита, на ній стоїть автозак.
news-image
В окупованому Криму в місті Старий Крим силовики проводять обшук.

Про це повідомляє "Кримська солідарність", пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"За інформацією очевидців, в Старому Криму в даний момент проходить обшук. На місці працюють співробітники ОМОН, ЦПЕ (Центр протидії екстремізму) і ФСБ", - повідомила "Кримська солідарність".

За її даними, вулиця Стамова, на якій проходить обшук, перекрита, на ній стоїть автозак.

Нагадаємо, вранці 21 травня організація "Кримська солідарність" повідомила про обшуки у будинках кримських татар на окупованому півострові. За даними правозахисників, представники Росії приїхали до будинків Едема Смаїлова та Сервера Мустафаєва. Пізніше "Кримська солідарність" повідомила також про арешт цих двох активістів.

Сервер Мустафаєв є відомим у Криму громадським активістом, улітку 2016 року він разом з кількома співвітчизниками заснував громадське об’єднання "Кримська солідарність", є одним із його координаторів.

Після анексії Росією Криму на півострові ФСБ проводить регулярні затримання, обшуки і допити незалежних журналістів, кримськотатарських активістів, опозиційних і проукраїнських громадських діячів і представників релігійних меншин. Правозахисники називають ці дії російських силовиків політично мотивованими.