Суспільство
6 червня 2018
Хто частіше розлучається через зраду, - дослідження
Результати дослідження показали, що третина розлучень відбувається після того, як невірність партнера була прощена, але в результаті на якомусь етапі «увірвався терпець».
news-image

Британська юридична фірма Hall Brown Family Law провела дослідження з метою з'ясувати, хто частіше розлучається в результаті зради - чоловіки чи жінки, пише «Є!» з посиланням на Експрес.  

Результати дослідження показали, що жінки частіше за чоловіків намагаються врятувати свій шлюб після зради партнера, пише The Independent. За даними аналітиків компанії, жінки воліють ігнорувати проблеми в стосунках, намагаючись зберегти сім'ю.

«Вони закривають очі на зради партнера, щоб не зруйнувати сім'ю. Досить часто така ситуація зберігається до тих пір, поки родичі або друзі не розкажуть їм про «таємні» інтрижки чоловіка, про які дружині вже давно відомо», - каже адвокат по сімейних справах Еллен Уолкер.

 У свою чергу, чоловіки набагато рідше готові терпіти невірність дружин заради збереження шлюбу. Згідно зі статистикою, число жінок, які подали на розлучення з чоловіком в результаті його невірності, з 1996 року скоротилося на 43 відсотки, в той час як число чоловіків, які подали на розлучення з дружиною з тієї ж причини, навпаки, збільшилася приблизно на третину.  

Уолкер пояснює це тим, що в більшості випадків жінки діють в інтересах своїх дітей і часто готові закривати очі на неприйнятну поведінку чоловіка, щоб мати можливість виховувати їх в повній сім'ї.   Вона додала, що далеко не завжди вдається зберегти сім'ю після зради партнера.

Результати дослідження показали, що третина розлучень відбувається після того, як невірність партнера була прощена, але в результаті на якомусь етапі «увірвався терпець».  

«Випадки, з якими ми мали справу, ілюструють, що зрада призводить до морального виснаження. Досить часто спроби зберегти сім'ю все-таки закінчуються розлученням. Це відбувається на етапі, коли просто вривається терпець», - підсумовує Уолкер, додаючи, що поряд зі зрадою одними з найпоширеніших причин розлучень є фінансові проблеми і зловживання психоактивними речовинами.