Суспільство
6 червня 2018
Мер Одеси заговорив українською на сесії міськради
Сесія міськради йшла українською півгодини.
news-image

Одеський міський голова Геннадій Труханов продовжив практику ведення сесій міської ради українською мовою. Принаймні він почав вести засідання сесії 6 червня українською, повідомляє "Думская", передає «Є!» із посиланням на УП.

"Сьогодні він говорив по-українськи більше півгодини, а на російську перейшов тільки коли вітав журналістів з міжнародним професійним святом", - повідомляє кореспондент видання.

Вперше за дві свої каденції на посаді міського голови мер Одеси Геннадій Труханов почав вести сесію державною мовою 25 травня.

Щоправда, незабаром він повернувся до російської, а державну використовував тільки під час зачитування назв проектів рішень.

Журналісти відзначають, що після того, як так званий закон "Ківалова-Колесніченка" про регіональні мови визнали неконституційним, в одеській мерії вирішили переформулювати пункт регламенту про мовну політику.

Разом з тим, нова редакція регламенту не виключає використання російської, але вже не в якості регіональної, а також інших мов національних меншин при здійсненні міськрадою та її виконавчими органами своїх повноважень.

Читайте також: «Патамушта мнє так удобнєй» - співробітник СБУ пояснив, чому він розмовляє російською мовою