Події
6 червня 2018
Адвокат розповіла, чому архієпископу Клименту не дозволили побачитися з Олегом Сенцовим
Окрім Сенцова владика Климент останні два місяці не може зустрітися також ані з Балухом, ані Пановим, оскільки його не допускають до цих зустрічей під різними приводами.
news-image

Архієпископу Сімферопольському і Кримському УПЦ КП Клименту не дозволили побачитися із Олегом Сенцовим через конфлікт між Московським і Київським патріархатом, який який пов’язаний із можливим створенням автокефальної православної церкви. Таку думку в ексклюзивному коментарі «Главкому» висловила Ольга Дінзе, адвокат бранців Кремля Володимира Балуха і Євгена Панова, пише «Є!».

Вона нагадала, що окрім Сенцова владика Климент останні два місяці не може зустрітися також ані з Балухом, ані Пановим, оскільки його не допускають до цих зустрічей під різними приводами.

«Що стосується Олега Сенцова, то тут починає складатися якась певна практика у правовому полі. Раніше таких перешкод (для зустрічей архієпископа Климента із українськими політв’язнями) не було. Але зараз, мабуть, відбулася якась ситуація між Московським патріархатом і Київським патріархатом, що позначається на звичайних людях, які потребують сповіді, спілкування із саме українськими священнослужителями», - сказала Ольга Дінзе. «Вочевидь, це ще пов’язане з тим, що Київський патріархат не бажає реєструватися як релігійна організація на території «Республіки Крим». Їх таким чином намагаються змусити це зробити. Але чим це завершиться наразі невідомо», - додала адвокат.

Пані Дінзе також нагадала, що архієпископ Климент оскаржив у прокуратурі Сімферополя дії адміністрації місцевого СІЗО, направлені на його недопуск як до Панова, так і до Балуха, захисником якого разом з адвокатом він є.

Читайте також:Балух за голодування втратив 30 кг