Війна
13 лютого 2015
При відведенні важкого озброєння українською стороною, гостро постане питання по Дебальцеве - Каплін
news-image

Після початку виконання пункту мінських угод про відвод важких озброєнь від лінії зіткнення українських силовиків і бойовиків невизнаних республік Дебальцеве - потужний транспортний вузол може стати заручником у незаконних збройних формувань.

Про у Верховній Раді розповів народний депутат з фракції "Блоку Петра Поррошенко" Сергій Каплін, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на segodnya.ua

"Після відведення розділень, які передбачені 25-ти кілометровою зоною, Дебальцеве фактично залишиться поза військового поля зору української Армії та Української держави. А це стратегічний пункт, у разі захоплення якого бойовики зможуть замкнути власну транспортну мережу і стати повноцінним господарським і економічним суб'єктом і стати фактично повноцінною країною з точки зору інфраструктури", - заявив Каплін.

Крім того, у нардепа немає довіри до позиції Путіна, який, швидше за все, не залишив планів зробити Україну провінцією "оновленого Радянського Союзу" і буде намагатися підірвати єдність України зсередини за допомогою різноманітних рухів і суспільно-політичних організацій. Виправити ситуацію - загасити конфлікт інтересів в Україні зможе лише час, вважає народний депутат.

Читайте також: Депутат Ради звинувачує Яценюка та Турчинова у розв'язуванні війни на Донбасі

І цей час потрібно максимально використовувати для проведення реформ які не залишать альтернативи для Донбасу та Криму прагнути бути українськими у всіх сенсах цього слова.

"Якщо тут будуть якісні реформи, якщо тут буде вище зарплата, якщо тут буде вигідний соціальний пакет, будуть краще дороги, працювати краще підприємства, на Сході і в Криму проголосують за Україну", - вважає Він.

Він відзначив, щоб провести всі необхідні реформи, потрібна солідарна воля всіх гілок державної влади.