Події
6 червня 2018
Світових лідерів закликають бойкотували ЧС у Росії – петиція
Під петицією підписалися європарламентарі, українські та закордонні письменники, журналісти, культурні діячі, режисери, актори, правозахисники.
news-image

Впливових світових лідерів закликають не відвідувати футбольний Чемпіонат світу в Росії, доки влада Кремля не звільнить усіх українських політв'язнів.

Відповідну петицію опублікували 6 червня на сайті Opendemocracy, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

В тексті йдеться, що президент Росії Володимир Путін "мріє використати присутність іноземних чиновників на трибунах Кубка світу, щоб прикрасити образ "сильного лідера" і в якості наочної підтримки його політики репресій і воєн".

"Ваші Величності! У вас, сильного світу цього, є інша зброя…Ви можете взяти сторону режисера (Олега Сенцова – ред.), приєднавшись до політичного бойкоту чемпіонату світу, закликавши інших наслідувати ваш приклад і виконати вимоги Сенцова про звільнення всіх українських політв'язнів. Історія показує, що лідери авторитарних держав воліють надягати маску милосердя перед спортивними подіями", - йдеться у зверненні.

 Під петицією підписалися європарламентарі, українські та закордонні письменники, журналісти, культурні діячі, режисери, актори, правозахисники.

Зокрема, євродепутат від Німеччини Ребекка Хармс, літератори Юрій Андрухович, Сергій Жадан та інші.

Щодо злочинів Росії, то наголошується на анексії Росією Кримського півострова, війну на сході України, підтримку Башара Асада і військові злочини в Сирії, пригнічення кримських татар, втручання у вибори іноземних країн.

Читайте також: Росії заборонено проводити етапи Кубку світу з біатлону