Події
9 червня 2018
Власників «Гаврилівських курчат» заарештовано на 60 діб з правом застави
У ГПУ розповідають, що викрили «численні факти порушення» правил екологічної безпеки та санітарних норм аграрним холдингом.
news-image

Затриманих за підозрою в організації пташиного могильника та забрудненні навколишнього середовища на Київщині власників підприємства з виробництва курятини «Агромарс» (ТМ «Гаврилівські курчата») заарештовано на 60 діб із правом застави.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Таке рішення прийняв Печерський суд, повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган, – повідомляє Українська правда.

Так, за її повідомленням, Печерський суд обрав власнику агрохолдингу екс-нардепу Партії регіонів Євгену Сігалу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 80 млн грн.

Гаврилівські курчата. Печерський суд обрав власнику агрохолдингу – Сігалу – запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 80 млн грн. 

Як повідомлялось, власників відомої птахофабрики «Агромарс» (ТМ «Гаврилівські курчата») правоохоронці затримали за підозрою в організації пташиного могильника та забрудненні навколишнього середовища на Київщині.

У ГПУ розповідають, що викрили «численні факти порушення» правил екологічної безпеки та санітарних норм аграрним холдингом, який задля заощадження коштів, замість переробки та утилізації, організував утилізацію відходів шляхом їх захоронення на земельних ділянках та створення сміттєзвалищ-могильників.

Крім того, зазначається в повідомленні, підприємство викидає в повітря надмірний об’єм забруднюючих речовин.

За даними ГПУ, внаслідок цих порушень довкіллю завдано збитків на понад 200 мільйонів гривень. 

Читайте також: У Конгрес США внесли резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українців