Події
9 червня 2018
У США заявили про створення найпотужнішого в світі суперкомп'ютера Summit (фото)
Продуктивність Summit більш ніж у два рази перевищує потужність китайського суперкомп'ютера Sunway TaihuLight.
news-image

Інженери національної лабораторії при міністерстві енергетики Сполучених Штатів заявили про створення найпотужнішого в світі суперкомп'ютера під назвою Summit. 

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це пише MIT Technology Review. За інформацією видання, продуктивність Summit становить до 200 петафлопс, що дорівнює 200 млн млрд операцій з плаваючою комою в секунду. 

«Для порівняння: всі на Землі повинні проводити операцію кожну секунду протягом 305 днів щоб впоратися з тим, що нова машина може зробити за одну мить», — наголошується в статті.

Продуктивність Summit більш ніж у два рази перевищує потужність китайського суперкомп'ютера Sunway TaihuLight (93 петафлопс), який раніше вважався самим продуктивним комп'ютером в світі. Повідомляється, що вчені мають намір використовувати Summit для пошуку можливих зв'язків між генами і раковими захворюваннями, а також закономірності у виникненні залежності від наркотичних речовин. Також суперкомп'ютер може бути застосований для кліматичного моделювання, що може позитивно позначитися на точності прогнозів погоди.

Читайте також: Учені відкрили дешевий спосіб збільшити ефективність терапії раку