Події
20 червня 2018
Болгарська православна церква не підтримала автокефалію України
Раніше таку ж позицію висловила і Польська православна церква.
news-image

Болгарська православна церква не змінила свою позицію з питання надання автокефалії українському православ'ю. Про це свідчать результати недавньої зустрічі вищого керівництва БПЦ з заступником глави Адміністрації президента України Ростиславом  Павленком,  опубліковані офіційним сайтом Болгарського патріархату, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.  

В ході бесіди з українським делегатом Патріарх Неофіт зазначив, що відповідна проблематика неодноразово обговорювалася на засіданнях Священного синоду БПЦ і він вже не один раз оголошував свою думку з цього приводу.

У свою чергу головний секретар Священного синоду БПЦ єпископ Мелнішскій Герасим підкреслив, що Болгарська православна церква добре знайома з ситуацією навколо отримання Україною церковної автокефалії та її складністю. Однак в рамках цього процесу, сказав владика Герасим, необхідно строго дотримуватися церковних канонів, яких Православна Церква дотримується протягом вже багатьох століть.

Нагадаємо, що раніше позицію, подібну БПЦ, висловила і Польська православна церква.

9 травня 2018 року відбулося засідання Собору Єпископів Польської Православної Церкви, на якому розглядалася інформація з питання про автокефалію Церкви в Україні.

За підсумками обговорень Собор Єпископів ППЦ підкреслив принципову необхідність дотримання канонічних норм життя Церкви і зазначив, що "статус автокефалії може бути визнаний тільки за однієї Церквою, яка існує в державі. В Україні є кілька схизматичних церковних груп, які перш за все повинні принести покаяння, щоб повернутися до канонічної Церкви (УПЦ)".

Читайте також: У Дніпрі солдатів-строковиків «віддали в оренду» приватному підприємцю (відео)