Україна
14 лютого 2015
Вже більше 20 євродепутатів беруть участь у голодуванні за свободу Савченко
news-image

Більше двадцяти євродепутатів задекларували свою участь в ротаційному голодуванні для звільнення української льотчиці Надії Савченко, яка з середини грудня голодує в російському СІЗО, передє Є! Єдність.інфо

У п'ятницю голодував поляк Міхал Боні. «Сьогодні я проводжу цілодобове голодування у солідарній боротьбі депутатів ЄП за свободу Надії Савченко», - сказав колишній міністр Польщі.

Боні додав, що українська льотчиця, яку тримають під вартою в Росії, є важливою для українців фігурою, а голодовка має символічний характер.

4 лютого одноденним голодуванням акцію почав литовський євродепутат Петрас Ауштревічіус, який є координатором протесту. До сьогоднішнього дня про свої наміри взяти участь у протесті заявили 24 депутати ЄС.

Боні зазначив, що учасники домовилися не оприлюднювати свої прізвища заздалегідь. Відомо, що в протесті беруть участь парламентарії з різних фракцій.

У вівторок, коли Європарламент дебатував про ситуацію в Україні, частина євродепутатів з'явилася в залі в майках з фото Савченко і написом «Звільнити

Читайте також: Савченко ніхто просто так не відпустить, - Пушков