Суспільство
19 липня 2018
У Рівному росіянин із портретом Миколи II чекав на російські танки (відео)
Крім того, чоловік стверджував, що буде вішати українців.
news-image

Вчора у центрі Рівного чоловік тримав у руках портрет Миколи ІІ та кричав, що чекає на російські танки, а коли вони приїдуть, буде вішати українців, передає «Є!» із посиланням на Рівне вечірнє.

Окрім того, чоловік обзивав українців «мазепинськими та бандерівськими зрадниками», казав, що тут – не Україна, а Київська Русь, а перехожого, який викликав патрульних і зняв відео, обізвав «сатаною».

Ще гірше розмовляв чоловік із працівниками поліції. Патрульну почав хрестити, обізвав «сатаною у штанах» та «гадюкою».

Патрульні затримали чоловіка та відвезли у міськвідділ поліції для з’ясування, хто він. Виявилося, що агітував за Росію у центрі Рівного 71-річний уродженець Російської Федерації, який на сьогодні проживає у Почаєві.

На чоловіка склали адміністративний протокол за ст.173 (дрібне хуліганство) і відпустили.

За словами речниці патрульної поліції Оксани Юрченко, це не перший подібний конфлікт чоловіка. Нещодавно його затримували у Дубенському районі.

Додамо, що стаття 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян) передбачає покарання  у вигляді штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-119 грн) або громадські роботи на термін від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на термін від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на термін до п'ятнадцяти діб.