Суспільство
20 липня 2018
Померла перша дружина Володимира Висоцького
У 2017 році актриса видала книгу "З тобою... без тебе" зі спогадами про те, як вона познайомилася з Володимиром Висоцьким.
news-image

Перша дружина Володимира Висоцького, російська артистка Іза Висоцька померла сьогодні  вранці в Нижньому Тагілі (Свердловська область). Їй було 82 роки. Про це з посиланням на директора Нижньотагільського драматичного театру імені Д. Мамина-Сибіряка Ольгу Анісімову повідомив "ТАСС", передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

"Іза Костянтинівна померла сьогодні вранці, в 05:30 (03:30 за Києвом).На сцені вона грала до останнього", - сказала Анісімова.

За словами директора театру, прощання з Висоцькою відбудеться в Нижньому Тагілі 22 липня.

"В театрі прощання не буде, тому що вона просила, коли була жива, щоб її в театрі запам'ятали живою актрисою. Прощання буде в залі ритуальної служби "Реквієм". Її поховають на кладовищі на "Алеї Слави", - уточнила Анісімова.

Дирекція театру планує встановити пам'ятну дошку Ізі Висоцькій, а на початку театрального сезону присвятити їй одну з вистав.

В 2017 році Іза Висоцька видала книгу "З тобою... без тебе", зі спогадами про те, як вона познайомилася з Володимиром Висоцьким навесні 1957 року на святі після здачі вистави "Готель "Асторія".