Події
13 серпня 2018
Поліція опублікувала кадри пограбування київського ломбарду, де загинув охоронець
Нападники - не українці.
news-image

Нападники на ювелірний магазин у Києві серйозно готувалися до злочину Такий висновок зробили правоохоронці після проведення першочергових слідчих дій, пише «Є!» із посиланням на прес-службу поліції Києва.

Подія сталася вчора ввечері у Шевченківському районі: нападники вбили охоронця і забрали ювелірні вироби.

За попередньою інформацією представників магазину, сума збитку становить близько 5-ти мільйонів гривень.

Згодом автомобіль, який використовували зловмисники, знайшли спаленим на території гаражного кооперативу у Солом’янському районі.

За словами керівника Головного управління Національної поліції у місті Києві Віктора Нечитайла, зловмисники ретельно готувалися до вчинення цього злочину:

«Нападники вели себе зухвало і, на жаль, внаслідок цього нападу загинув охоронець. Проаналізувавши всю зібрану інформацію, можемо говорити про те, що розбійники чітко спланували розбій на магазин: вони вибрали зручний час, коли у місті не буде заторів, прорахували шляхи відходу і місце відстою машини. Навіть той факт, що спалили автомобіль, який використовували під час нападу, говорить про те, що вони намагалися знищити речові докази: саме у салоні виявили зброю, яку вони, імовірно, застосували під час розбою».

При цьому правоохоронець наголосив, що нападники – не українці: між собою вони спілкувалися на іноземній мові, а до охоронця і продавця один із них звертався російською. 

Також їх поведінка дає підстави вважати, що вони попередньо робили розвідку місця вчинення злочину і місця знищення автомобіля, адже коли рухалися територією гаражного кооперативу, прикривали обличчя, аби їх не зафіксували камери відеонагляду.

«Зі слів свідків, на вчинення злочину у них пішло кілька хвилин. При цьому вони добре орієнтувалися в магазині: про це свідчить те, що забрали нападники в основному ювелірні прикраси із дорогоцінним камінням. Остаточна сума завданого збитку буде встановлена після проведення інвентаризації», - зазначив Віктор Нечитайло.

Він також додав, що на розшук нападників орієнтований весь особовий склад поліції Києва, складено план проведення оперативно-розшукових заходів та гласних і негласних слідчих дій.

«Ми будемо вдячні за будь-яку інформацію про цей злочин. Тож, якщо ви її маєте, просимо телефонувати на 102. За вбивство охоронця і напад на ювелірний магазин зловмисникам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення», - підсумував Віктор Нечитайло.

 

Читайте також: Патрульний застрелив хворого нападника з ножем