Події
20 серпня 2018
На залізничному вокзалі Львова поліція «кришувала» кишенькових злодійок
Поліцейські отримували "долю" від злочинців.
news-image

Група мешканок Закарпатської області промишляла на львівському залізничному вокзалі крадіжками майна та цінностей пасажирів. Дії злодійок покривали окремі співробітники відділу поліції за систематичну «долю». Про це сьогодні повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції, передає «Є!»

Зазначається, що до правоохоронців неодноразово надходила інформацію щодо беззаконня, яке панує на залізничному вокзалі Львова. Декілька жінок ромської національності цуплять гроші, коштовності та майно пасажирів, а працівники поліції, до яких звертаються потерпілі, переконують не писати заяви про злочини і не затримують злодійок.

"Оперативники встановили, що до крадіжок причетні жительки міста Берегове, Закарпатської області, віком 18-38 років. Жінки винаймали у Львові житло, а на вокзал виходили «на роботу». Спустошували сумки та кишені пасажирів зухвало, не боячись відповідальності, адже діяли під прикриттям поліції Залізничного ВП.

Щомісячно 50% від поцупленого отримував 46-річний старший оперуповноважений поліції за невтручання у злодійський бізнес", - йдеться в повідомленні Нацполіції.

 

У разі звернення до поліції, потерпілих наполегливо переконували не писати відповідні заяви про вчинений злочин, а в окремих випадках через кілька днів повертали громадянам викрадені документи.

Після передачі злодійками співробітнику карного розшуку поліції чергового «відкату», його було затримано.

У 46-річного капітана поліції вилучено 5 тисяч гривень, 500 євро та 50 доларів США.

У квартиріу, яку винаймала викрита група мешканок Закарпаття, був проведений обшук, під час якого вилучено кошти у різній валюті. Жінок затримано.

На теперішній час зловмисникам готується оголошення підозри за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч.2 ст.185 (Крадіжка) КК України.

Разом з тим тривають заходи, спрямовані на встановлення причетності інших співробітників поліції, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності.