Події
21 серпня 2018
На Полтавщині стартував Сорочинський ярмарок
Ярмарок пройде з 21 по 26 серпня.
news-image

Сьогодні в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області офіційно відкрився 20-й Національний Сорочинський ярмарок.  Захід відбуватиметься з 21 по 26 серпня, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

«Цього року виповнюється 20 років проекту відродження цього унікального багатовікового дійства, і це 20-й ярмарок, що готує і проводить ТОВ «Сорочинський ярмарок». Тут свої досягнення представляють більшість регіонів країни, а також з-за кордону. Купити можна все: від продуктів харчування до виробів з хутра і навіть вантажних автомобілів «КрАЗ», - розповіла керівник проекту «Сорочинський ярмарок» Світлана Свищева.

За її словами, цього року на ярмарку також представлено експозиції з В'єтнаму, Литви, Білорусі, Узбекистану та інших країн світу.

«Загалом на момент відкриття ярмарку зареєстровано кілька сотень підприємств і більш як 600 народних майстрів», - додала вона.

Також нинішнього року на Сорочинському ярмарку буде представлено велику концертну програму.

Ярмарок прославив на весь світ письменник Микола Гоголь - у повісті «Сорочинський ярмарок», що входить до «Вечорів на хуторі біля Диканьки». Автор яскраво описав, як на початку XIX століття люди з усіх кінців їдуть на ярмарок.

Читайте також: У центрі Риги з'явився VR-телескоп, що показує, якою була Рига 100 років тому (фото)