Стало відомо, на скільки подорожчав відпочинок на українських курортах
Проте заповнюваність готелів досягає 100%.
news-image

В Україні на курортах заповнюваність номерів у готелях досягає 100%. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна, передає «Є!»

Зокрема, за словами директора Центру розвитку туризму Володимира Царука, заповнюваність номерів у готелях досягає 100%. І це при тому, що цього року відпочинок на українських курортах обходиться туристам дорожче, ніж в 2017.

"Ціни на проживання зросли, порівняно з 2017 роком, як мінімум, на 10%. Готельєри хочуть за короткий сезон заробити і покрити свої витрати", - уточнив він.

Він також зазначив, що цього літа на основному чорноморському курорті - Одесі - проживання в тризірковому готелі, як правило, зі сніданками обійдеться в середньому в 11-13 тис. гривень за тиждень на двох туристів, а готелі класу "чотири зірки" - до 18 тисяч гривень.

"Під Одесою на популярному курорті в селищі Затока проживання коштує на три-чотири тисячі гривень дешевше. Номер в хорошому готелі там можна зняти за дев'ять-одинадцять тисяч гривень", - пояснив експерт.

У той же час номер в хорошому готелі або апартаменти в селищі Лазурне та на Арабатській стрілці в Херсонській області, а також у Бердянську та в селищі Кирилівка Запорізької області (Азовське море) обходиться туристам в 5,4-8,4 тис. гривень за тиждень.

Читайте також: Біля Бердянська 18-річна дівчина з дитиною пішли купатись та не повернулись