Суспільство
28 серпня 2018
У Польщі поляк напав на українців через їхню національність
Нападник також погрожував позбавити життя громадян України.
news-image

До трьох років ув’язнення загрожує 37-річному громадянину Польщі з Жарського повіту Любуського воєводства, якого звинувачено у зневазі та порушенні тілесної недоторканості громадян України на національному ґрунті. Про це у вівторок поінформувала речниця Повітової комендатури поліції в Жарах Анета Берестецька, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Злочин трапився декілька днів тому в одному із закладів громадського харчування у місті Ленкниця на заході Польщі. Поліцію було повідомлено про побиття.

«Як з’ясували правоохоронці, 37-річний чоловік публічно та без причини нецензурною лексикою образив двох громадян України з приводу їхньої національної приналежності. Крім того, він порушив тілесну недоторканість одного з них, вдаривши його по голові, наносячи стусани та смикаючи за одяг. Нападник також погрожував позбавленням життя», - сказала Берестецька.

На додаток, підозрюваний пошкодив побутову техніку у закладі громадського харчування, призвівши до збитків на суму понад 6 тис. злотих. Під час інциденту затриманий був напідпитку.

Після затримання чоловіку висунули обвинувачення. Однак його було звільнено після внесення застави.

Читайте також: У польській лікарні повісився українець