Київ
29 серпня 2018
Під посольством РФ у Києві встановили 366 хрестів
У столиці згадували Іловайську трагедію.
news-image

Сьогодні, 29 серпня, в четверту річницю Іловайської трагедії активісти вийшли на акцію під російське посольство. Про це повідомляють користувачі соцмережі Facebook, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Активісти виклали під посольством хрести з фотографіями загиблих і вимагали покарати президента Росії Володимира Путіна за вбивство українських військових під Іловайськом.

Акція відбулась у річницю Іловайської трагедії. Фото: Facebook/Руслан Гуцул

Хрестів було всього 366, - саме стільки українців загинуло в Іловайському котлі, хрести також були облиті червоною фарбою, за словами організаторів, - вона символізує кров військових.

На самій акції були присутні більше 300 людей: серед них як цивільні особи, так і військовослужбовці.

На акцію зібралося багато військових. Фото: Facebook/Руслан Гуцул

Ні провокацій, ні надзвичайних ситуацій на акції не було, але представники посольства відмовилися вийти до активістів і заявили, що всі звернення будуть приймати виключно поштою.

Нагадаємо, бої за Іловайськ, відомі також як Іловайський котел, розгорнулися в Донецькій області у серпні 2014 року.

29 серпня українським військовим, які опинилися в ув'язненні, російська сторона пообіцяла відкрити гуманітарний коридор, але коли українці почали рух з міста за заздалегідь домовленими маршрутами, - колони були розстріляні.

Всього за 7-31 серпня в цих боях загинуло, за різними даними 366-368 українських військових, 18 вважаються зниклими без вісті.

Читайте також: Україна розриває договір про дружбу з РФ