Економіка та бізнес
11 вересня 2018
Виробник Baileys звинуватив у плагіаті закарпатського винороба
На виробника накладено великий штраф.
news-image

Ірландська компанія R&A Bailey&CO, виробник вершкового лікеру ТМ Baileys, поскаржилася в Антимонопольний комітет України на прояви недобросовісної конкуренції з боку ТОВ Котнар-М (с. Мужієво, Закарпатська область) під час виробництва і реалізації кремових лікерів O'Dailys. Про це повідомляє прес-служба АМКУ, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Зокрема, у R&A Bailey&CO стверджують, що український виробник без їхнього дозволу використав назву продукту, а також його етикетку, які схожі на назву і оформлення етикеток лікарів Baileys.

Представники ірландської компанії також вказали на поширення інформації, що вводить в оману, щодо неправдивих даних про походження товару - лікеру O'Dailys Original.
 
За даними АМКУ, з метою встановлення всіх фактичних обставин було направлено в ТОВ Котнар-М три вимоги про надання інформації. Однак ТОВ так і не надало необхідної інформації в установлені комітетом терміни за двома вимогами. Крім того, на третю вимогу компанією було надано інформацію в неповному обсязі, вказують у регуляторі.
 
Також у комітеті підкреслили, що в кожній з вимог АМКУ звернув увагу суспільства на визнання вищезгаданих дій порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції, які тягнуть за собою відповідальність.
 
У результаті АМКУ визнав дії ТОВ Котнар-М порушенням законодавства і наклав штраф у розмірі 298,4 тис. грн.
Читайте також: Послуги пошти для українців подорожчали: на скільки і чому