Економіка та бізнес
18 вересня 2018
Ціни на хліб в Україні майже зрівнялись з Європою
У Польщі білий хліб дешевше, ніж в Україні.
news-image

Середня вартість хліба в Україні та в найближчих сусідів вже майже зрівнялась. Про це повідомив у Фейсбуці  генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає «Є!»

Він зазначив, що експерти Асоціації минулого тижня промоніторили інтернет-магазини відомих торгових мереж в Україні та за кордоном на предмет найдешевшого хліба. 

"В Україні найдешевший білий хліб ми знайшли за 28 грн за кілограм. У той час у Литві найдешевший був 44 грн за кілограм. У Польщі хліб стартує від 27 грн, тобто дешевше ніж у нас. В Естонії менше ніж за 39 грн не знайдете, а в Румунії – від 38 грн. Угорський супермаркет пропонував білий хліб від 34 грн за кілограм", - написав Олексій Дорошенко.

Найдешевший чорний хліб у нашій країні коштував минулого тижня  28 грн за кілограм, а в Литві – 13 грн. Польська мережа пропонувала хліб від 45 грн, естонська – від 28 грн, румунська – від 41 грн, а угорська – від 58 грн.

На думку Олександра Дорошенка, у 2019 року ми будемо свідками помірного зростання ціни на хліб усіх цінових категорій, яке буде йти в рівень з інфляцією.

Читайте також: Медведчук підтвердив, що його дружина володіє великим нафтовим родовищем в Росії