Україна
22 вересня 2018
Школи Івано-Франківщини починатимуть тиждень з молитви й гімну
Таке рішення було прийнято на 23-й сесії облради у п'ятницю.
news-image

Івано-Франківська облрада рекомендувала керівникам закладів освіти щотижня перед початком занять розпочинати день з виконання гімну України, хвилини мовчання за загиблими за незалежність країни та спільної молитви.

Таке рішення було прийнято на 23-й сесії облради у п'ятницю, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

Зазначається, що депутати розглянули питання "Про національно-патріотичне виховання дітей та молоді".

Як зазначив депутат-свободівець Василь Сенатович, облрада рекомендує керівникам закладів освіти щотижня перед початком занять розпочинати день з виконання гімну та хвилини мовчання на вшановування пам’яті загиблих за незалежність та цілісність України. За словами депутата, схоже рішення вже приймали в інших областях.

Колега Сенатовича по фракції Оксана Тебешевська таку пропозицію підтримала, втім запропонувала змінити назву проекту рішення на "Про виконання державного Гімну України перед початком занять в навчальних закладах області".

Інший депутат Василь Попович запропонував доповнити проект рішення пунктом про обов'язковий урок "Християнської етики в школах."

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич зазначив, що зауваження швидше стосується освіти, тож ліпше винести таку пропозицію окремим проектом рішення на сесію.

Попович з такою пропозицією погодився, втім запропонував додати до цього рішення пункт про спільне виконання молитви перед початком занять.

"У підсумку депутати підтримали і пропозицію Тебешевської, і Поповича щодо спільної молитви", - повідомляє видання.
Читайте також: На Закарпатті українцям видають угорські паспорти під шампанське (відео)
Читайте також: У Німеччині пройде суд над 94-річним екс-наглядачем нацистського концтабору
Читайте також: Дружина нардепа від БПП відкрила елітний дитячий центр на закритій території у Конча-Заспі