Події
11 жовтня 2018
Вселенський патріархат зняв анафему з Філарета
Також Синод визнав незаконною анексію Київської митрополії у 1686 році.
news-image

Синод Вселенського патріархату зняв з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета анафему та визнав незаконною анексію Київської митрополії у 1686 році. Про це повідомив у Twitter речник УПЦ КП Євстратій Зоря, посилаючись на інформацію поінформованих джерел, передає «Є!»

«Гарні новини з Синоду. З кількох джерел надійшла інформація про два очікуваних рішення Синоду Вселенського патріархату. Перше - про задоволення апеляції патріарха Філарета. Друге - про визнання незаконною анексії Київської митрополії в 1686 р.”, - написав архієпископ Зоря.

Речник додав, що тепер треба чекати на офіційне підтвердження.

Нагадаємо, глави УПЦ КП Філарет та УАПЦ Макарій звернулися з апеляцією до Вселенського патріархату, як до найвищої апеляційної інстанції у церковних судових суперечках, про скасування анафеми, накладеної Російською православною церквою.

Як відомо, звинувачення та анафема вважаються перепоною для надання Томосу. Відповідно, рішення про задоволення апеляції усуває ці перешкоди до надання автокефалії та створення єдиної помісної церкви.

Читайте також: Робот Софія вважає, що Гройсман підходить Україні