Політика
30 жовтня 2018
Клімкін заговорив про подвійне громадянство в Україні
Міністр нагадав, що подвійне громадянство практикують у деяких країнах Європи.
news-image

Українцям необхідно почати суспільну дискусію щодо можливості бути громадянином декількох країн. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу у Львові, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"Зараз ми в Україні маємо почати суспільну дискусію щодо можливості бути громадянином декількох країн, потрібно чесно це сказати. Проте ми не можемо навіть говорити про подвійне громадянство з Росією під час де-факто війни з нею", - сказав він.
"Ті, хто має російські паспорти, хай їх здають, всі інші – давайте розмовляти. Подвійне громадянство може бути лише за чітких умов. Його не зможуть мати військові командири, воно не дає можливості обіймати певні посади", - додав міністр.

Він нагадав, що подвійне громадянство практикують у деяких країнах Європи.

"Натомість у нас його носії порушують законодавство, хоча це ще не означає, що вони – злочинці. В АТО загинули щонайменше 11 громадян Угорщини (мешканців Закарпаття з подвійним громадянством. - ред.)", - зазначив Клімкін.

Наразі українське законодавство прямо забороняє подвійне громадянство для державних службовців. Раніше міністр наголошував, що ця норма має залишатися чинною.

Читайте також: Приходько йде у політику