Політика
21 листопада 2018
Рабінович: Перше наше рішення в новому парламенті - повернути всі надра державі
За словами політика, при поверненні надр в державну власність можна домогтися зниження тарифів як мінімум в три рази.
news-image

Першим рішенням «Опозиційної платформи - За життя» в новому парламенті буде повернення українських надр в державну власність. Це дозволить знизити Україні тарифи на газ як мінімум в три рази. Про це в ефірі авторської програми на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»
За словами політика, тарифи на газ для населення можна швидко знизити в кілька разів. Так, при поверненні надр в державну власність можна домогтися зниження тарифів на цей ресурс як мінімум в три рази.

«Україна видобуває 20,4 мільярда кубометрів газу щорічно. За Конституцією, він належить народу і повинен продаватися за собівартістю. Витрачаємо ми 15 мільярдів кубометрів. Тобто свого газу нам вистачить, а значить, тарифи повинні бути знижені одночасно в три рази», - заявив парламентарій.

За його словами, цього можна домогтися, прийнявши відповідне рішення Верховної Ради про передачу надр державі.

«Першим рішенням нового парламенту з «Опозиційною платформою - За життя», яка переможе, буде повне повернення у власність держави всіх ресурсів. Це не складно. Це і західний шлях, в тому числі», - зазначив лідер партії «За життя».

Нагадаємо, раніше Вадим Рабінович заявив, що для того, щоб Україна стала економічним локомотивом Європи, потрібно прибрати безграмотних менеджерів із влади. Це, на думку політика, допоможе побудувати в країні нормальну економіку.

«Якби нами правили нормальні, економічно освічені люди, наша країна процвітала б! Ми - сильна країна з величезним потенціалом. Ми можемо стати локомотивом Європи, яка буде дивитися на нас і думати, як це вдалося. Це просто, насправді! Просто потрібно прибрати недоумків - і будемо будувати нормальну економічну систему», - переконаний політик.