Політика
23 листопада 2018
Рабінович: Влада на догоду МВФ прийняла вбивчий для українців Держбюджет-2019
За словами політика, депутати поспішали із прийняттям бюджету, щоб догодити МВФ і отримати черговий транш.
news-image

Верховна Рада України сьогодні вранці прийняла Державний бюджет на 2019 рік, який є вбивчим для людей і виписаний винятково, щоб догодити Міжнародному валютному фонду. Таку думку на своїй сторінці в Фасебоок висловив народний депутат, лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»
За словами політика, депутати поспішали із якнайшвидшим прийняттям бюджету, щоб догодити МВФ і отримати черговий транш від міжнародної фінансової організації.

«Їм потрібно було прийняти держбюджет на 2019 рік, як можна швидше, інакше Міжнародний валютний фонд відмовив би в черговому транші. А це 3,9 млрд доларів. Дуже хороший шматок, який ще можна встигнути розпиляти до виборів. А віддавати гроші доведеться нашим дітям і онукам!»- заявив політик.

За його словами, нинішнє прийняття бюджету стало черговим доказом того, що чинна українська влада працює не на благо народу, а на догоду закордонним кураторам. При цьому влада не рахується з проблемами ні пенсіонерів, які насилу виживають на мізерні пенсії, ні молоді, яка не бачить тут перспектив і масово виїжджає за кордон у пошуках кращого життя.

«Для цієї влади головне - встигнути дограбувати Україну! Ось цифри, переконливо доводять, що Бюджетом-2019 влада збирається добити українців і остаточно розорити країну. У Бюджеті-2019 заплановано зростання прожиткового мінімуму на цілих 9,4%. У реальних грошах це виглядає смішно. У липні 2019 року його підвищать з 1777 до 1936 гривень. Тобто на цілих 159 грівень. А в грудні наступного року його піднімуть на 91 грн - до 2027 гривень! Прожити на ці гроші в Україні вже зараз неможливо!»- висловив обурення парламентарій.

Він підкреслив, що мінімальна зарплата при цьому виросте всього на 38 гривень на місяць. Ще гірша ситуація з пенсіями - через затримку індексації люди три місяці не отримуватимуть перераховані пенсії, але і після перерахунку, за словами народного депутата, вони залишаться мізерними.

«А тепер найцікавіше. Навіть ці принизливі і знущальні підвищення насправді - фікція, оскільки вони не враховують інфляції. У Бюджеті-2019 вона передбачена в рамках 7,4%. Це дуже оптимістичний прогноз, і будь-який розсудливий економіст просто посміється над цією цифрою.

Якщо ми проаналізуємо поточну економічну ситуацію, то зрозуміємо, що в кращому випадку інфляція за 2019 рік досягне 10% . Тобто все «підвищення», на яких так піаряться урядовці і депутати, - просто нахабна брехня! Скажіть, невже ви дійсно знову будете за них голосувати ?!»- підсумував Вадим Рабінович.