Політика
26 листопада 2018
Рабінович: Влада намагається привчити нас до того, що корупція - не проблема, а норма життя
На думку політика, саме через корупцію в Україні заробітні плати набагато нижче, ніж в сусідніх країнах.
news-image

В Україні корупція зусиллями влади стала фактично способом життя, а боротьба з нею - національним видом спорту і дуже прибутковим заняттям. Таку заяву зробив народний депутат і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович в ефірі своєї авторської програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна», передає «Є!»

«Завдяки зусиллям влади, корупція у нас не є проблемою, вона є способом життя. Жоден українець не йде в суд, щоб домогтися справедливості. Він йде, щоб якось домовитися з суддею, з адвокатом і ще з кимось. Це відбувається, тому що люди не сподіваються на цю справедливість.

Я заздрю ​​європейцям, які йдуть до суду у пошуках справедливості. Ми йдемо до суду, щоб отримати рішення на нашу користь. За принципом «хто більше дасть». Діти йдуть в юридичні інститути, заплативши хабар, щоб потім їх теж брати», - вважає парламентарій.

На думку лідера партії «За життя», саме через корупцію в Україні заробітні плати, як і раніше, набагато нижче, ніж в сусідніх країнах.

«Я заздрю ​​країнам, в яких боротьба з корупцією не стала національним і прибутковим видом спорту. Румуни, угорці, молдавани отримують вже зарплати по тисячі євро. Чому у нас це неможливо? Я заздрю ​​європейцям і тому, як вони живуть. Я заздрю ​​тому, що там пенсіонери можуть відпочивати, подорожувати по всьому світу і радіти цьому. Це чесно і справедливо», - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, раніше Вадим Рабінович заявив, що ніякої боротьби з корупцією в Україні не проводиться, оскільки влада на всі ключові позиції поставила «своїх людей», яких не можна садити.

«У нас же за корупцію не саджають. Давайте об'єктивно: кого посадили? Насіров (відсторонений глава Державної фіскальної служби Роман Насіров, - ред.) - найзнаменитіша історія - порядок, все добре. Насіров зараз чудово себе почуває.

Нумо візьмімо Онищенко (народний депутат Олександр Онищенко, - ред.) - що ж його ніхто не ловить, якщо він мільярд вкрав за доведеними фактами? Якщо у вас є матеріали - що ж ви нічого не робите?

За арешт Клюєва (народний депутат Андрій Клюєв, - ред.) всі радісно голосували. А де Клюєв? Нема, в Москві. Я можу перерахувати велику кількість таких людей. Крім стрілочників, ніякої боротьби з тотальною корупцією у нас немає. А як же у нас можна боротися з корупцією? Кругом свої - як їх посадиш?» - висловив обурення політик.