Світ
28 листопада 2018
У Гельсінкі невідомі встановили дивну скульптуру, використавши логотип місцевого музею
Це не перший випадок, коли в місті без дозволу з'являється скульптура або твір мистецтва.
news-image

У столиці Фінляндії Гельсінкі поруч із станцією Пасіла невідомі встановили безголову скульптуру. Згідно з вивіскою, статуя належить Міському художньому музею Гельсінкі, але в музеї кажуть, що ніколи про неї не чули. Про це розповідає видання Yle, передає «Є!»

Журналісти піднялись на гору, де стоїть статуя, і знайшли там невелику вивіску, на якій була написана назва твору - «Katselmus» "Огляд").

Згідно з текстом вивіски, власником статуї є Міський художній музей Гельсінкі. Автор твору невідомий. Пластиковий жіночий торс, згідно з вивіскою, виготовлений у 2018 році.

На вивісці також написано, що Червона фігура спокійно спостерігає за мінливим ландшафтом навколо залізничної станції Пасіла. Скульптура «Огляд» нагадує пасажирам поїздів про скороминущість життя.

Проте у музеї є карта всіх пам'ятників і скульптур Гельсінкі, але червоною жіночої фігури там немає.

"Ми ніяк не пов'язані з даною скульптурою. Хтось просто використовував логотип нашого музею", - каже представник музею Клас Фонтеллю.


За словами Фонтеллю, це не перший випадок, коли в Гельсінкі без дозволу з'являється скульптура або твір мистецтва.

"Я пам'ятаю, як в районі Оулункюля на круговому перехресті звели скульптуру з нержавіючої сталі. А на вулиці Sörnäisten rantatie з'явилися великі корови зі старих автозапчастин. Вони стояли там багато років", - каже він.

Гірка, на якій стоїть статуя, належить державі. Держкомпанія Senaattikiinteistöt тепер має намір демонтувати статую.