Резонанс
28 листопада 2018
Путін вперше прокоментував агресію в Чорному морі
На думку президента РФ, "провокаця зроблена заради рейтингу".
news-image

Президент РФ Володимир Путін звинуватив українську владу в "провокації" в Чорному морі. Він заявив, що флот Військово-морських сил України нібито порушив кордони Росії заради підвищення рейтингу президента Петра Порошенка, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Такими словами він уперше публічно прокоментував захоплення і обстріл трьох українських судів на виході з Керченської протоки під час форуму "Россия зовет".

"Що стосується цього інциденту в Чорному морі. Це провокація, яка організована чинною владою, думаю, що і президентом, напередодні президентських виборів в Україні в березні наступного року", ‒ заявив Путін.

Він також наголосив, що українські моряки нібито не відповідали на запити прикордонної служби Росії та "увійшли в їхні територіальні води".

"Звертаю увагу, що увійшли в наші територіальні води, які такими були до "приєднання" (анексії. - Ред.) Криму до Російської Федерації, в тому місці, де ці територіальні води були завжди саме як російські", ‒ сказав Путін .

Нагадаємо, 25 листопада кораблі військово-морських сил України були обстріляні і захоплені в Чорному морі, на виході з Керченської протоки. Три українські моряки отримали серйозні травми, включно з відірваними пальцями і осколковими пораненнями. Їх помістили в лікарню, а інших членів екіпажів трьох кораблів відвезли у СІЗО.

27 листопада суд окупантів заарештував 12 українських моряків на два місяці. Їм інкримінують "незаконний перетин кордонів РФ".

Читайте також: Захоплений ФСБ Росії український командир відмовився давати свідчення