Суспільство
5 грудня 2018
У Таджикистані бабуся заживо закопала онука через неприязнь до невістки
Бабуся зізналася, що добила хлопчика, коли побачила, що він ще ворушиться.
news-image

Прокуратура Таджикистану завершила розслідування у гучній справі про вбивство трирічної дитини своєю бабусею. Справу направлено до суду, передає «Є!» із посиланням на Радио Озодлик.

Трагедія сталася 12 вересня цього року в селі Навобод. 58-річна Ходжарой Ашурова закопала рідного онука Бехрузджона.

«Під час допиту Ходжарой Ашурова заявила, що вбила онука через неприязнь до невістки Гулсанам Боймуродовой, яка постійно влаштовувала істерики і скандали, причому не тільки вдома, а й на людях», - пише видання.

Гулсанам Боймуродова, мати Бехрузджона, в бесіді з журналістами  заявила, що пробачила свекруху, яка вбила її сина.

«Я не збираюся розлучатися з чоловіком, але жити у них вдома не буду. Там все мені нагадує Бехрузджона», - сказала вона.

Гулсанам Боймуродова після трагедії переїхала жити в рідну домівку. Вона підтвердила, що зі свекрухою у неї були не добрі відносини.

«Такі сварки і суперечки трапляються в кожній родині. Але це не привід для вбивства дитини», - каже вона.

Пошуки тіла Бехрузджона почалися після того, як Ашурова повідомила: її онук потонув. До пошуку приєдналися жителі села, які разом зі співробітниками міліції шукали тіло Бехрузджона в каналі. Були викликані навіть водолази.

Але тіло знайшли в зовсім іншому місці - на шостий день пошуків його виявив місцевий пастух в яру недалеко від села.

«При проведенні оперативно-розшукових заходів співробітниками міліції було встановлено, що приблизно о 10:00 дня 58-річна Ходжарой Ашурова заживо закопала свого онука, в результаті чого дитина померла. Труп дитини був виявлений шість днів потому», - повідомив прес-центр МВС Таджикистану.


Бабуся зізналася, що добила дитину, коли побачила, що вона ще ворушиться. 

За злочином було порушено кримінальну справу за статтею "Вбивство неповнолітнього". Бабусі, яка не пожаліла рідного онука, загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.