Політика
8 грудня 2018
«Батьківщина» застерігла ЗМІ у спробах влади використати їх у брудній політичній грі
Команда «Батьківщини» закликає медіа пам’ятати про свою високу місію – інформувати читачів, глядачів, слухачів, допомагати зрозуміти, що відбувається насправді.
news-image

Термін, відведений на президентство Петра Порошенка, невпинно спливає. До дня, коли громадяни винесуть йому свій вердикт, залишається менше чотирьох місцяців, інформує «Є!», з посиланням на ba.org.ua.

Опитування громадської думки, які проводять незалежно одна від одної різні, але однаково поважні соціологічні компанії, свідчать, що шанси зачепитися за владу в чинного президента примарні. І з кожним місяцем продовжують танути. Під сумнівом навіть його вихід у другий тур виборів. Головний суперник Петра Порошенка – Юлія Тимошенко -має вдвічі більшу підтримку українців.

Чим більш очевидною стає майбутня поразка, тим більш нервовою стає поведінка Банкової. Для дискредитації опонентів президентська команда не гребує нічим – ні маніпуляціями, ні безсоромною брехнею. Головне завдання, цинічно сформульоване одним з її очільників, – «Нам вже не відмитися, але можемо заляпати брудом інших».

Щоправда, навіть для цього власної фантазії в них не вистачає. Тому користуються методами, розробленими ще кілька років тому технологами Віктора Януковича на чолі з Полом Манафортом, викритими американськими слідчими та незалежними журналістами.

Навіть список «звинувачень» на адресу Юлії Тимошенко ретельно списаний з «темників», складених Манафортом у ті часи, коли Петро Порошенко вірно служив міністром в уряді Миколи Азарова.

Від команди чинного президента ми й не чекали нічого іншого. Людина, яка освячує себе хресним знаменням і при цьому веде «бізнес на крові», яка вважає за можливе відкривати офшорні компанії просто під час Іловайської трагедії та поповнювати своїми грошима скарбницю країни-агресора, й команду підбирає відповідну.

Про здібності та наслідки діяльності цієї команди добре знають усі українці, які змушені жити за президентства Петра Порошенка. Здатність брехати і видавати «чорне» за «біле» і навпаки, схоже, перетворилося на головний принцип підбору кадрів до цієї влади. Відібрані й обласкані вони із задоволенням виконують будь-які завдання, хай навіть найбрудніші.

Сумно та прикро лише те, що до кампанії дезінформації залучають журналістів і засоби масової інформації. Найчастіше, зрозуміло, не з їхньої власної волі. Справжнім журналістам, як нікому, відомо, що жодному політику в нашій країні не доводилося чути стільки звинувачень на свою адресу, як Юлії Тимошенко. І ці звинувачування не обмежувалися лише заявами для преси.

Завдання знищити Юлію Тимошенко виконувала ціла армія слідчих ще з середини 90-х. За часів Віктора Януковича ця армія зросла та поповнилася продажними суддями. Вони кинули Тимошенко за ґрати, але не зламали її. І усі звинувачення були спростовані. Не лише українськими, але й європейськими та американськими судами.

Юлія Тимошенко пройшла найретельнішу, найприскіпливішу перевірку всіх фактів її біографії. Та й хто може бути прискіпливішим за ворогів? І чи може бути іспит жорсткіший, ніж позбавлення свободи? Чимало з тих, хто зараз звинувачує лідера «Батьківщини», не витримали й малої долі випробувань, які вона пережила, і співпрацювали з режимом, який кинув її до в’язниці. Але для суспільства було б корисно, щоб всі українські політики пройшли хоча б десяту частину такої перевірки, яку пройшла Юлія Тимошенко, і вийшли з неї так, як вийшла вона – з честю і високо піднятою головою. Тоді б і вітчизняна політика була б іншою, і Україна була б успішнішою.

«Батьківщина» закликає медіа пам’ятати про свою високу місію – інформувати читачів, глядачів, слухачів, допомагати зрозуміти, що відбувається насправді. І не піддаватися спокусі чи примусу бути використаними владою в ганебній політичній кампанії, що немає нічого спільного ні з інтересами українців, ні з інтересами України.

Розуміємо, як це важко в умовах, створених цією владою в нашій з вами країні. Але часу їй залишилося не так вже й багато. Зрештою, президенти приходять і йдуть, а ганьба залишається. Не помилиться.

«Photo by Alexander Prokopenko»

Читайте також: З'явився ще один кандидат на посаду президента України